Agenda

feb
12
wo
Ouderen mishandeling door Jeantine Janse
feb 12 @ 13:30 – 16:00

Jaeantine Janse komt ons vertellen wat we hiertegen kunnen doen en waar we op moeten letten.

mrt
4
wo
Uitje Pluspunt
mrt 4 @ 10:00 – 15:00

 

 

 

 

Het uitje wordt verzorgd door Leef je uit foundation. We gaan een bustour maken door Rotterdam waarbij we bij Delfshaven even stoppen om een klein rondje te lopen door Delfshaven. We krijgen een lunch verzorgd bij de SS Rotterdam, hier zal ook een muziekoptreden zijn. Tijdens de bustour is een gids aanwezig. Voorkeur aan voor woensdag 4 maart. Die dag maken 2 bussen een bustour.  In 1 bus passen 50 personen. 1 bus is voor de AOW Dovengroep. De andere bus ga ik andere AOW groepen voor vragen. Het uitje is bedoeld voor eenzame senioren. Meer info over tijd etc volgt nog. 

mrt
11
wo
Doven historie door Henk Betten
mrt 11 @ 13:30 – 16:00

Hien betten heeft en doet veel onderzoek naar Doven historie en hij kan ons vertellen hoe het vroeger met Doven ging.

Het is nu wachten op antwoord van Henk Betten.

apr
8
wo
Doven Anders Ouder Worden Paas bijeenkomst
apr 8 @ 10:00 – 16:00

Een dag gezellig met elkaar en als we zin hebben spelletje spelen. Een dag om ontspannend en gezellig samen zijn met verrassingen.

mei
13
wo
Medische zorg voor Doven en slechthorenden minder goed?
mei 13 @ 13:30 – 16:00

Promotie proefschrift Anika Smeijers 

Op dinsdag 15 oktober 2019 promoveert Anika Smeijers op haar proefschrift ‘The availability and accessibility of healthcare for deaf and hard of hearing patients’. Ter gelegenheid van deze promotie wordt ‘s ochtends een symposium georganiseerd over de taal-spraakontwikkeling van dove kinderen en de medische hulpverlening aan slechthorende en dove patiënten. Sprekers zijn onder andere Lauri Rush en Johannes Fellinger. Lauri Rush is directeur van de dienst psychologie en counseling van de Gallaudet Universiteit in Washington en zij is moeder van een dove dochter. Johannes Fellinger is CODA en directeur van een cluster (poli)klinieken voor doven en slechthorenden in Oostenrijk.

Ze kan ons vertellen wat ze heeft gevonden en welk advies kan ze ons geven om dat te verbeteren.

mei
27
wo
Historische tramrit (planning)
mei 27 @ 11:00 – 16:00
jun
10
wo
Plezierig ouder worden. Hoe dat komt Betsy vertellen.
jun 10 @ 13:30 – 16:00

Hier heb ik een persoon gevonden die eerder als makelaar heeft gewerkt en nu meer nuttig bezig is voor senioren. Ze is nu gepensioneerd en houd zich bezig met “Hoe kan je zo lang mogelijk zelfstandig wonen en welke voorzieningen heb je nodig als je iets niet kan. Domotica kan je hierbij helpen.

 

 

 

aug
26
wo
Uitstapje (planning)
aug 26 @ 09:00 – 20:00
sep
9
wo
Doven Anders Ouder Worden bijeenkomst
sep 9 @ 10:00 – 16:00
okt
14
wo
Vitamine D wat is dat en hoe kan je dat verbeteren (Gevraagd)
okt 14 @ 13:30 – 16:00

Om hier iets te kunnen vinden ben ik terecht gekomen bij DVG – Dietist organisatie en hopelijk kunnen ze ons hierover vertellen. We houden jullie op de hoogte

nov
11
wo
Nieuwe pogingen om slachtofferhulp informatie te krijgen
nov 11 @ 13:30 – 16:00

Opnieuw met hulp van pluspunt om slachtofferhulp voorlichting te krijgen. Of het gaat lukken is weten we nog niet. We houden jullie op deze pagina op de hoogte. Kijk regelmatig en dan zie je of het gaat lukken. Waarom slachtofferhulp en bereiken we die als je Doof ben.

Voorbeelden:

Schadevergoeding na een verkeersongeval

U heeft een verkeersongeval meegemaakt en wilt weten hoe u een schadevergoeding krijgt. Hier leest u wat u het beste kunt doen in uw situatie.

De eerste stap om uw schade vergoed te krijgen is het invullen van het Europees Schadeformulier. Stuur het ingevulde en ondertekende formulier op naar uw verzekeraar. Is er een andere partij bij het ongeval betrokken? Laat ook de andere partij het formulier ondertekenen.

Wie kan mijn schade vergoeden na een verkeersongeval?

U heeft een ongeval meegemaakt waardoor u schade heeft opgelopen. Beantwoord de vragen van de Schadehulp Verkeer en u krijgt advies hoe u blikschade, schade aan spullen en letselschade vergoed kunt krijgen.

Kijk verder op:

https://www.slachtofferhulp.nl/

dec
9
wo
kerstbijeenkomst (besloten alleen uitgenodigd)
dec 9 @ 10:00 – 16:00